Active Edge CHERRY ACTIVE

Dziś chcemy przybliżyć Wam produkt, jakim jest Active Edge CHERRY ACTIVE:

 

Jest to skoncentrowany przecier z tartych wiśni. Do jego produkcji został użyty specjalnie wybrany i przebadany gatunek, jakim jest cierpka wiśnia – Montmorency. Ten wysokiej jakości produkt ma dodatkowy, pozytywny wpływ na organizm człowieka, nie tylko przez obecność w jego składzie ogromnej ilości antyoksydantów czy polifenoli. Badania nad cierpką wiśnią wykazały bowiem, że ich spożywanie:

  • Zmniejsza stany zapalne;
  • Redukuje stres oksydacyjny;
  • Redukuje ból mięśni;
  • Przyspiesza regenerację mięśni;
  • Wspomaga dobry sen;
  • Regeneruje organizm po intensywnym wysiłku

Odmiana wiśni Montmorency wyróżnia się na tle innych owoców czy warzyw między innymi tym, iż zawiera naturalnie dużo większą dawkę antyoksydantów i substancji przeciwzapalnych – nawet dziesięciokrotnie więcej niż w soku pomarańczowym czy jabłkowym.

Koncentrat soku z cierpkiej wiśni jest produktem w 100% naturalnym, nie zawiera w składzie słodzików, konserwantów, sztucznych barwników czy dodatkowego cukru. Każda butelka 473 ml zawiera koncentrat z co najmniej 1450 sztuk wiśni Montmorency. Produkt jest dostępny w butelkach o różnej pojemności: 237ml, 473ml oraz 946ml. Dostępne są również jednorazowe saszetki, do rozcieńczenia.

Jak stosować Active Edge CHERRY ACTIVE? —–> Prozdrowotnie: 30 ml koncentratu rozpuść w 240 ml wody lub dodaj do porannego jogurtu/smoothie do śniadania. W celach regeneracyjnych: 30 ml na 240 ml wody do wypicia każdorazowo po treningu/wysiłku.

Zapraszamy do WERON STC aby wypróbować ten rewolucyjny produkt!

 

Jeśli zaciekawił Cię ten produkt, poczytaj więcej (artykuły i badania):

1. Bell, P.G. McHugh M.P., Stevenson, E., and Howatson G. (2014). The role of cherries in exercise and health. Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports, 24, 477-490.

2. Connolly, D.A.J., McHugh, M.P., Padilla-Zakour, O.I. (2006). Efficacy of a tart cherry juice blend in preventing the symptoms of muscle damage. British Journal of Sports Medicine, 40,679-683.

3. Howatson, G., Bell, P.G., Tallent, J., Middleton, B., McHugh, M.P., Ellis, J. (2012). Effect of tart cherry juice (Prunus cerasus) on melatonin levels and enhanced sleep quality. European Journal of Nutrition, 51, 909-16.